Матеріали сайту
- Головна сторінка
- Новини, об'яви
- Цікаве і корисне
- Випускникам у допомогу
- Континент предметів
- Шкільні події
- Ми обдаровані!
- Шкільні газети
- Маленький гімназист
- Дружба з м.Оберхаузен
- Весела сторінка
- Ігри

Чому чай світлішає при додаванні лимона?

Своїм коричневим кольором чай зобов'язаний таніну і дубильних речовин - катехінам. Ці речовини є індикаторами, тобто вони змінюють своє забарвлення залежно від кислотності середовища: у кислому середовищі вони світлішають, а в лужному - темніють.
Тому світлішання чаю не означає, що він стає менш міцним. Але зате додавання лимона підсилює його поживні та цілющі властивості.